Виробник препаратів з крові ліквідує одну зі своїх компаній

Середа, 15 серпня 2018, 15:00
 

Єдиний акціонер ПрАТ "Біофарма", що займається виробництвом препаратів із донорської крові, прийняв рішення про ліквідацію підприємства.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідне рішення прийнято 15 серпня в зв'язку з незадовільним станом надходження фінансових потоків від здійснення господарської діяльності.

До теперішнього часу вартість чистих активів компанії становить 120,998 млн грн, сума зобов'язань - 7,127 млн ​​грн, власний капітал - 120,998 млн грн.

Реклама:

При цьому акціонер звільнив голову наглядової ради "Біофарма" Костянтина Єфименка, який обіймав цю посаду з 19 квітня 2018 року, а також членів правління.

Крім того, припинено повноваження члена наглядової ради Костянтина Магалецького (одного з партнерів Horizon Capital), а також голови правління Дмитра Макаренка.

У компанії уточнили, що дане рішення є технічним.

Як уточнили агентству, ПрАТ "Біофарма" фактично не вела господарської діяльності з 2016 року.

"Вся група компаній Biopharma продовжує успішно розвиватися і рухатися до поставленої мети - розширення лінійки продукції, розвитку мережі власних плазмацентрів, запуску заводу-фракціонатора компонентів донорської крові", - повідомив президент групи компаній Biopharma Костянтин Єфименко.

Він нагадав, що Biopharma продовжує реалізацію плану запустити новий завод до кінця 2018 року.

Відповідно до даних в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, єдиним акціонером ПрАТ "Біофарма" є компанії Niobera Investments Limited (Кіпр).

Імунобіологічна фармацевтична компанія "Біофарма" входить в десятку найбільших українських виробників лікарських препаратів.

Випускає понад 20 імунобіологічних препаратів з донорської крові, препарати, отримані за технологією рекомбінантних ДНК і пробіотики.

У 2015 році компанія інвестувала 3,5 млн доларів у реконструкцію Сумського обласного центру крові, який наразі забезпечує заготівлю 98,2% донорської крові та її компонентів в області.

У планах "Біофарма" на 2018 рік - введення в експлуатацію заводу-фракціонатора плазми крові.

ПрАТ "Біофарма" (Biopharma, Київ) за підсумками 2017 року збільшив чистий збиток в шість разів у порівнянні з 2016 роком - до 14,413 млн грн.

У 2014 році було зареєстровано ТОВ "Фармацевтичний завод "Біофарма", співвласниками якого є Niobera Investments Limited (частка в статутному капіталі становить 90%) і ПрАТ" Індент "(10%). Статутний капітал компанії становить 68,863 млн грн. За підсумками 2017 року фармзавод отримав 41,368 млн грн чистого збитку проти 40,350 млн грн чистого прибутку роком раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: