У Криму діє понад 130 українських ліцензій, які РФ зібралась анулювати

Вівторок, 14 серпня 2018, 16:35

На території анексованого Росією Криму наразі діє 131 українська ліцензія на користування надрами.

Про це розповів міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак в ефірі телеканалу "112 Україна", коментуючи російський закон, який нібито анульовує дію українських дозволів.

"В Криму є дійсними 131 така ліцензія: в акваторії Азовського моря чи на шельфі Азовського моря 7 таких ліцензій і на шельфі Чорного моря 16 таких ліцензій", – уточнив Семерак.

Він наголосив, що дії російської влади є незаконним захопленням української власності.

Реклама:

Міністр вважає, що Росія не продемонструвала нічого нового своїм законом.

"Це є країна-агресор, яка захопила українську територію, яка намагається забрати майно приватних компаній, українських державних компаній, України як держави та українського народу", – сказав Семерак.

Він підкреслив, що як Україна, так і міжнародні організації не сприймають рішення Росії.

"Ви знаєте, що є позови України до міжнародних арбітражів, і є позови українських компаній, наприклад НАК "Нафтогазу України", до Росії про відшкодування збитків", – зазначив міністр, додавши, що Україна і далі буде притримуватись такої стратегії.

Семерак додав, що "кожен такий крок", як ухвалення цього закону, "конкретизує відповідальність" Росії як держави та її чиновників.

Раніше повідомлялось, що в Росії почав діяти закон, який визнає недійсними українські ліцензії на користування надрами Чорного і Азовського морів у анексованому Кримського півострову.

Право на користування окупаційна влада буде надавати рішенням уряду Росії, ухваленому за результатами аукціону.

У 2016 році Україна ініціювала спір з РФ про порушення Конвенції ООН з морського права: Київ готовий довести в арбітражі, що Росія порушує суверенні права України користуватися гарантованими правами у своїх морських акваторіях і на континентальному шельфі в прилеглих до Криму морських зонах, в т.ч. права на природні ресурси континентального шельфу.

У лютому 2018 року Україна подала до Міжнародного трибуналу ООН з морського права меморандум про порушення Росією Конвенції ООН з морського права.

Після відкриття Росією "керченського мосту" з Росії до анексованого Криму у Мінінфраструктури оцінили збитки України від його будівництва у 500 мільйонів гривень на рік.

Читайте також: "Шість тонн доказів проти Росії: що передала Україна до Міжнародного суду ООН"

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: