"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Маск повідомив про наміри Саудівської Аравії викупити Tesla

Вівторок, 14 серпня 2018, 13:25
 

Засновник і генеральний директор Tesla Ілон Маск підтвердив наміри Суверенного фонду Саудівської Аравії (PIF) викупити частку компанії.

Про це він повідомив в корпоративному блозі Tesla, передає liga.net.

Як стверджує Маск, Саудівська Аравія вже два роки веде з ним переговори з приводу купівлі виробника електрокарів.

Відзначається, що після того як фонд країни придбав майже 5% компанії, була проведена ще одна зустріч з представником фонду, який пообіцяв йому фінансування перетворення Tesla.

Реклама:

Маск додав, що саме ця зустріч дозволила йому повідомити про готовність переходу компанії в приватну форму.

При цьому він висловив надію зберегти близько двох третин поточних акціонерів Tesla після делістингу компанії, залишивши їх власниками часток в Tesla.

Він зазначив, що продовжує вести переговори з PIF та іншими великими інвесторами компанії, а деталі можливого плану з викупу акцій Tesla має намір оприлюднити в майбутньому.

Очікується, що після того як план буде сформований, він буде оцінений радою директорів компанії - і, якщо він буде схвалений - буде винесено на голосування акціонерів і представлений на схвалення регуляторів.

Нагадаємо, 7 серпня засновник Tesla опублікував кілька повідомлень про можливе виведення компанії з біржі в своєму мікроблозі в Twitter.

Комісія з цінних паперів і бірж США перевіряє повідомлення Маска про можливевиведення компанії з біржі при ціні в 420 доларів за акцію.

Група акціонерів американської компанії-виробника електромобілів Tesla подала позов проти засновника компанії Ілона Маска.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: