Україна може виграти від конфлікту Саудівської Аравії з Канадою — Reuters

П'ятниця, 10 серпня 2018, 14:30
 

Низький урожай в Європі і рішення Ер-Ріяда скасувати імпорт зерна з Канади можуть дати Україні шанс знову експортувати пшеницю до Саудівської Аравії в цьому сезоні.

Про це пише Reuters.

Україна є основним постачальником ячменю в Саудівську Аравію, але не продавала туди пшеницю з 2016 року.

"В України не було поставок пшениці в Саудівську Аравію в сезоні 2017/18, але в нинішній ситуації цей ринок може бути досить перспективним для українських експортерів зерна", - вважають експерти.

Реклама:

Німеччина і Польща є провідними експортерами пшениці в Саудівську Аравію, але погана погода може знизити їх експорт в цьому році.

Відзначається, що частка України в ячмінному ринку Саудівської Аравії також може зрости з 22% в минулому сезоні, враховуючи менші врожаї ячменю в Німеччині, Франції та Австралії. Канада є одним з провідних експортерів ячменю в Саудівську Аравію.

Україна експортувала 1,9 млн тонн ячменю в Саудівську Аравію в сезоні 2017/18, і, як очікують аналітики, обсяг експорту в цьому сезоні буде щонайменше на тому ж рівні, незважаючи на менший урожай.

"Україна зможе експортувати близько 4 млн тонн ячменю в 2018/19 році", - вважають експерти.

Як повідомлялося, деякі китайські покупці скасували купівлю кукурудзи зі США і перейшли до конкуруючого постачальника з України, оскільки Пекін посилив контроль над переробкою генетично модифікованих культур.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: