"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін США дав час інвесторам компаній Дерипаски для продажу акцій

Середа, 1 серпня 2018, 09:45
 

Мінфін США надав інвесторам російських компаній, щодо яких запроваджено санкції, більше часу для продажу акцій та цінних паперів компаній Rusal, EN+ та Gaz Group. При цьому компанії залишаються у санкційному переліку.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що таке рішення послабить вплив санкцій, накладених 6 квітня 2018 року, і спрямованих проти російського олігарха Олега Дерипаски, який пов'язаний з Кремлем.

Санкції мали негативний вплив на наявність алюмінію на ринках та призвели до значного зростання цін.

Реклама:

Мінфін США розширив вікно до 23 жовтня і тим самим дає Дерипасці більше часу для того, щоб зменшити його долю у бізнесі.

У квітні Дерипаска, щоб переконати уряд США послабити санкції, погодився обмежити свою долю у En+ до менш ніж 50 відсотків та погодився на призначення незалежних директорів до ради компанії.

Але за три місяці після оголошення відповідних планів компанія досі не назвала кандидатів на посади незалежних директорів, або ж покупця акцій Дерипаски.

Мінфін США у вівторок також відкинув вимогу En+ та її лобіста компанії Mercury LLC тимчасово зняти компанію та Rusal із санкційного списку США та запропонував подальші переговори перед відповідним рішенням.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: