"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна починає чергові пошуки нафти й газу в Чорному морі

П'ятниця, 6 липня 2018, 12:40

Науково-дослідне судно "Іскатель" начнет пошуки нафти і газу на Північно-західному шельфі Чорного моря.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив в.о. голови Держгеонадр Олег Кирилюк.

"Сьогодні, 6 липня, в Одесі відбудеться відхід в рейс єдиного в Україні науково-дослідного судна "Іскатель", яке здійснюватиме роботи з пошуку нафти і газу на Північно-західному шельфі Чорного моря", - зазначив він на своїй сторінці.

За його словами, "Іскатель" - унікальне судно для виконання сейсморозвідувальних робіт як звичайної середньочастотної модифікації, так і високо роздільної. Низький рівень шуму двигунів забезпечує високу якість сейсмічного матеріалу і його геологічну інформативність.

Голова зазначив, що південний регіон країни - найменш вивчений і один із перспективних, шельф Чорного моря освоєний на 4%.

"У планах "Причорномор ДРГП" проведення комплексних геофізичних і геохімічних дослідженнь з метою виявлення і підготовки до пошуково-розвідувального буріння перспективних об’єктів. З відпрацюванням 7000 км. профільних робіт сейсморозвідки і 3200 станцій геохімічних спостережень", - написав Кирилюк.

Нагадаємо, Державна служба геології та надр України найближчим часом виставить на аукціон понад 160 спецдозволи по рудних та нерудних корисних копалинах. 

Реклама:

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: