"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російський пошуковик видав користувачам доступ до приватних файлів сервісу Google Docs

Четвер, 5 липня 2018, 09:45

У пошуковій видачі "Яндекса" виявилися документи користувачів сервісу Google Docs, що містять приватну інформацію.

На приклади документів, які знаходяться за запитом "паролі", увечері 4 липня звернули увагу російські інтернет-користувачі, пише Медуза.

Документи, які потрапляють у видачу "Яндекса", не були захищені налаштуваннями приватності - це означає, що їх автор дозволив перегляд (або навіть редагування) всім, у кого є потрібне посилання. Google і сам індексує доступні всім документи з Google Docs.

 

Однак в пошуку Google відсутня принаймні частина текстових файлів і таблиць з приватною інформацією, які були у видачі "Яндекса".

Реклама:

Щоб переконатися, що документ в Google Docs не можуть переглядати сторонні, потрібно відкрити файл, натиснути Файл - Спільний доступ і переконатися, що доступ мають тільки певні користувачі.

 

Як пише РБК, в компанії "Яндекс" заявили, що ситуація, при якій зміст документів з Google Docs став показуватися в результатах пошукової видачі, не пов'язана з особливостями роботи пошукової системи. У компанії підкреслюють, що пошук індексує лише ті інтернет-сторінки, які не захищені логіном і паролем.

Станом на 01:30 за запитом "паролі", "розклад", "графік", "world of tanks", "кошторис" файли в пошуковій видачі "Яндекса" відображатися перестали.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: