Європейському Союзу не потрібен "Північний потік-2" - Прем'єр Польщі

Середа, 4 липня 2018, 15:05

Прем'єр Польщі Матеуш Моравецький наполягає, що Європейському Союзу не потрібен газопровід "Північний потік-2", який дає Росії сильний інструмент впливу не тільки на європейську економіку, але й на європейську політику.

Про це він заявив під час дебатів у Європейському парламенті в Страсбурзі, повідомляє "Польське радіо".

Моравецький наголосив, що однією зі стратегічних цілей Євросоюзу є енергетична трансформація, яка вимагає поєднання конкурентоздатності з геополітичним реалізмом.

"Шлях, обраний Європейським Союзом, який веде до низьковуглецевої економіки, а колись, можливо, і до нульвуглецевої, це безперечно правильний шлях. Це шлях до чистого довкілля і кращого стану здоров’я наших громадян", - наголосив Моравецький.

Реклама:

Моравецький переконує, що "усі наші зусилля в Центральній Європі може перекреслити "Північний потік-2", котрий, слід чітко це сказати, є не економічним, а політичним проектом".

На переконання польського прем’єра, "Європейському Союзу не потрібен "Північний потік-2", котрий тільки збільшить ризик дестабілізації Центральної Європи і дасть Росії сильні знаряддя тиску не тільки на європейську економіку, але й на європейську політику".

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!