"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Кам'янець-Подільському відрили унікальну теплоелектростанцію на біомасі

Середа, 4 липня 2018, 12:40
 

У Кам'янець-Подільському запустили теплоелектростанцію потужністю майже 45 МВт, яка використовує для виробництва електроенергії і тепла природний газ і біомасу (солому, відходи кукурудзи, соняшнику і тріску).

Про це повідомляє delo.ua.

ТЕС обладнана газовими і твердопаливними котлами для комбінованого виробництва тепла та електроенергії. Потужність двох твердопаливних котлів становить 15 МВт, резервних газових котлів - по 12 МВт, загальна потужність трьох когенераційних установок - 1,89 МВт.

Нова станція побудована місцевим комунальним підприємством "Міськтепловоденергія" за рахунок кредиту від Світового банку. Вартість проекту cтановила майже 10 млн євро. Очікується, що нова ТЕС зменшить споживання газу на 8,4 млн куб. м в рік.

Реклама:

Станція обладнана турбіною з модулем ОRС (Organic Rankine Cycle - органічний цикл Ренкіна). Кам'янець-Подільський став п'ятим містом в світі і третім в Європі, який використовує цей метод виробництва теплової енергії.

 

Станція буде продавати тепло, вироблене з біомаси, по стимулюючій тарифу, а електроенергію - по "зеленому" тарифу в 12,4 євроцента. А завдяки використанню котлів українського виробництва КП отримає надбавку до тарифу.

Нагадаємо, це перша в Україні, третя в Європі та п’ята у світі новітню теплоелектростанцію на біомасі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!