Нафтогаз залучив PwC для відокремлення оператора ГТС

Вівторок, 31 липня 2018, 12:50
 

НАК "Нафтогаз України" залучив консалтингову компанію PricewaterhouseCoopers до відокремлення оператора газотранспортної системи.

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Зазначається, що консультанти розпочали роботу по трьох ключових напрямах:

Перший. Ідентифікація та підготовка до передачі ПАТ "Магістральні газопроводи України" газотранспортних активів АТ "Укртрансгаз", які не беруть участі в діяльності з транзиту природного газу.

Реклама:

Як зазначили у компанії, при цьому передача таких активів не має ставити під загрозу діяльність з транзиту природного газу або виконання будь-яких зобов’язань по транзитному контракту з ПАТ "Газпром", має відповідати всім регуляторним та законодавчим нормам та не становити ризиків для подальшої фінансової сталості обох операторів.

Другий. Розробка плану оптимізації та передачі активів та функцій у філію "ОГТС" АТ "Укртрансгаз" та плану виділення філії "ОГТС" у окрему юридичну особу в складі НАК "Нафтогаз України"

Третій. Проведення пілотного проекту з оптимізації та передачі окремих функцій у філію "ОГТС".

"Базуючись на результатах проекту, НАК "Нафтогаз України" розпочне процес подальшої оптимізації АТ "Укртрансгаз" та підготовки до відокремлення оператора газотранспортної системи після 2019 року", - зазначили у НАК.

Нагадаємо, Європейська комісія, Світовий банк та Енергетичне співтовариство висловилизанепокоєння затримками у розділенні "Нафтогазу" та відхиленням від виконання зобов’язань.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: