Ціни на нафту знижуються після зростання напередодні

Вівторок, 31 липня 2018, 10:01

Ціни на нафту еталонних марок помірно знижуються в ході торгів у вівторок після різкого зростання напередодні.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Ціна вересневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:10 зменшилася на 0,36 долара (0,48%) - до 74,61 долара за барель. У понеділок контракти подорожчали на 0,68 долара (0,92%) - до 74,97 долара за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на вересень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася до цього часу на 0,29 долара (0,41%) - до 69,84 долара за барель. За підсумками попередньої сесії контракти підскочили в ціні на 1,44 долара (2,1%) - до 70,13 долара за барель.

Реклама:

Як повідомлялося, напередодні почався страйк на трьох родовищах компанії Total S.A. в Північному морі, що може привести до зниження поставок нафти марки Brent.

Тим часом Саудівська Аравія призупинила транзит нафти через Баб-ель-Мандебську протоку, де її танкери були атаковані йеменськими повстанцями-хуситами. До призупинки через протоку транспортувалося близько 4,8 млн барелів на добу, за оцінками Commerzbank.

Побоювання також викликає скорочення видобутку в Венесуелі, волатільна ситуація в Лівії і ймовірність обмеження поставок палива з Ірану.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!