"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта активно дорожчає: Brent піднялася вище 75 доларів

Понеділок, 30 липня 2018, 18:49

Ціни на нафту еталонних марок активно зростають в ході торгів у понеділок.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Ціна вересневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:53 піднялася на 0,82 долара (1,1%) - до 75,11 долара за барель.

Вересневий контракт на нафту WTI на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) подорожчав до зазначеного часу на 1,58 долара (2,3%) - до 70,27 долара за барель.

Реклама:

Як повідомлялося, три родовища в Північному морі скорочують нафтовидобуток, оскільки з понеділка починаються акції протесту працівників.

Тим часом в ЗМІ циркулюють чутки про те, що канадське нафтовидобувне підприємство, що поставляло в США близько 350 тис. барелів на добу з нафтоносних пісків і закрите в кінці червня через аварію, може відновити роботу пізніше наміченого терміну. Спочатку планувалося, що підприємство запрацює на початку серпня.

Разом з тим зберігається напруженість на Близькому Сході, де з 4 серпня набуває чинності перший раунд санкцій США щодо Ірану. За оцінкою Barclays, дії Штатів можуть скоротити поставки нафти з країни на 700 тис. барелів на добу.

У свою чергу Саудівська Аравія поки не відновила поставки нафти через Баб-ель-Мандебську протоку в Червоному морі в повному обсязі.

"Саудити кажуть, що мають намір уникати цього регіону через побоювання з приводу збереження поставок, і якщо так воно і станеться, ціни на нафту отримають очевидну підтримку", - говорить партнер Again Capital Джон Кілдафф.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: