"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Пакистан попросить у МВФ 12 мільярдів доларів

Понеділок, 30 липня 2018, 16:00
 

Новий уряд Пакистану планує звернутися до Міжнародного валютного фонду за найбільшою кредитною лінією в історії країни - від 10 до 12 мільярдів доларів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Financial Times.

Відзначається, що Пакистан переживає валютну кризу, і зовнішня допомога може забезпечити вихід з неї. Однак кредитна лінія МВФ, швидше за все, буде пов'язана зі значними обмеженнями держвидатків, які ускладнять виконання передвиборних обіцянок.

За даними на 20 липня валютні резерви пакистанського центробанку скоротилися до 9 млрд доларів, цієї суми не вистачає навіть для того, щоб забезпечити безперебійний імпорт в країну протягом двох місяців при збереженні поточних обсягів.

Реклама:

Кредит МВФ стане вже тринадцятим для Пакистану. Останній раз Пакистан звертався в МВФ в 2013 році, тоді він отримав кредитну лінію на 5,3 млрд доларів.

Останнім часом Пакистан вдавався до підтримки з боку Китаю: в минулому фінроці Ісламабад отримав від китайських комерційних банків кредити на 5 млрд доларів.

Ще одним способом побороти кризу стало ослаблення пакистанської рупії на 20% до долара США. Однак західні економісти вважають, що пакистанська нацвалюта все ще переоцінена і має подешевшати ще на 10%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!