Китай запропонував Британії переговори щодо вільної торгівлі після Brexit

Понеділок, 30 липня 2018, 15:07
 

Китай запропонував Великій Британії розпочати переговори щодо угоди про вільну торгівлю, яка може запрацювати після Brexit.

Про це на брифінгу в Пекіні повідомив міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Хант після зустрічі зі своїм китайським колегою, повідомляє Reuters.

За його словами, міністр закордонних справ Китаю Ван Ї запропонував "розпочати дискусію про можливу угоду щодо вільної торгівлі між Великою Британією та Китаєм після виходу країни з ЄС".

"Ми вітаємо цей крок. Ми заявили, що детально його вивчимо", - сказав Хант.

Реклама:

Китайський дипломат, стоячи поруч із британським колегою, прямо не згадав про пропозицію. Проте заявив, що обидві країни домовились "проактивно об'єднати стратегії свого розвитку та розширити масштаби торгівлі і взаємних інвестицій".

Пропозиція Пекіна пролунала на тлі американо-китайської торгової суперечки. Китай шукає союзників у боротьбі зі Сполученими Штатами, ініційованій адміністрацією Дональда Трампа.

США звинувачують Китай у крадіжці американської інтелектуальної власності та вимагають від Пекіна купувати більше американських товарів, щоб зменшити профіцит торгового балансу обсягом 350 мільярдів доларів.

Хоча торговельний договір з Китаєм став би політичною перемогою для уряду Великої Британії, формальні переговори не можуть розпочатися, доки країна офіційно не покине ЄС у наступному році. Переговори про вільну торгівлю зазвичай займають багато років.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: