Гендиректор Чорнобильської АЕС йде у відставку через конфлікт з Мінекології

Понеділок, 30 липня 2018, 10:30
 

Генеральний директор Чорнобильскої АЕС Ігор Грамоткін подав у відставку через розбіжності з міністерством екології.

Про це повідомляється на офіційному сайті ЧАЕС.

"Для успішного завершення проектів, що реалізуються на ЧАЕС, потрібна злагоджена робота всіх залучених сторін, але цьому заважає штучно створений конфлікт між Міністерством екології та керівництвом станції, який швидко набув особистісного характеру", - наголошується у заяві.

"Спроби раціонального підходу у вирішенні ситуації, що склалася, привели до того, що конфлікт, пов'язаний з фінансуванням підприємства, і який починався, як виробничий, набув глибоко особистісного характеру. Це вилилося в те, що 20 липня на Асамблеї Донорів я був виключений зі складу української делегації.

Реклама:

Уперше за 20 років директор Чорнобильської АЕС не був допущений до участі в цьому принципово важливому заході, не мав можливості взяти участь в обговоренні критичних питань, пов'язаних з реалізацією проектів, замовником яких є ЧАЕС", - підкреслив Грамоткін.

"Крім того, в таких умовах я, як директор, позбавлений можливості забезпечити погашення заборгованості у пенсійний фонд, гарантувати виплату заробітної плати персоналу і покриття поточних витрат підприємства", - додав він.

"Чітке розуміння того, що цей конфлікт починає впливати на терміни і хід реалізації проектів, а це може спричинити накладення на Україну додаткових зобов'язань, в тому числі і фінансових, а вихід конфлікту в публічний простір буде означати в першу чергу іміджеві втрати для України, змусило мене прийняти украй непросте рішення.

Я не зумів знайти іншого способу, окрім власного звільнення. Боюся, мій відхід - єдине, що може привернути увагу до ситуації, яка склалася, і хоча б частково вирішити проблему", - зауважив гендиректор Чорнобильської АЕС.

Нагадаємо, у червні ЧАЕС оголосила тендер на 4,3 млрд грн в рамках створення нового саркофага.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: