"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Одеська митниця спростовує зупинку оформлення імпортних вантажів

Вівторок, 3 липня 2018, 10:31
 

В Одеській митниці ДФС стверджують, що оформлення контейнерів з імпортними товарами у морському порту здійснюється в штатному режимі і в звичних обсягах.

Про це "Укрінформу" заявила прес-секретар Одеської митниці Олена Гусєва.

"Деякі ЗМІ сповістили, з посиланням на анонімні джерела, що на Одеській митниці нібито призупинено "оформлення контейнерів з імпортними товарами". Це не відповідає дійсності - митне оформлення здійснюється в звичайних обсягах", - заявила прес-секретар.

"Насправді "певне провисання", що сталося впродовж попереднього тижня, з 25 червня по 1 липня, пов'язане з тим, що в країні було поспіль 4 вихідні. Тому й оформлено всього 1,6 тисяч контейнерів. Цього тижня обсяг оформлених контейнерів повернеться до середньостатистичного - 2-2,5 тисяч", - зазначила Гусєва.

Реклама:

За її словами, такі обсяги оформлення контейнерів з товарами були, зокрема, і в червні: протягом 11-17 червня через порт пройшли 2,174 тисяч контейнерів, за 18-24 червня - 2,651 тисяч.

"Тож поширені повідомлення, з посиланнями на невідомих підприємців, про нібито призупинення оформлення вантажів через Одесу і накопичення контейнерів - явне перебільшення", - підсумувала вона.

Нагадаємо, в понеділок представники декількох компаній-імпортерів повідомили, що оформлення імпортних вантажів в контейнерах на Одеській митниці практично зупинилося.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: