Air Moldova продають за 2,5 мільйона євро

Субота, 28 липня 2018, 13:00
 

Уряд Молдови виставив на продаж державну авіакомпанію Air Moldova, оцінивши її в 48 мільйонів леїв (близько 2,5 мільйона євро) при статутному капіталі 300 мільйонів леїв.

Про це повідомляє Newsmaker.

В Агентстві державної власності Молдови розповіли, що Air Moldova включили в список держактивів, які виставлені на продаж в рамках чергового раунду приватизації. Раунд, як повідомило Агентство держвласності, відкрився 27 липня і триватиме до 4 вересня.

За інформацією Агентства, авіакомпанії Air Moldova належать будівлі загальною площею 10,7 тис. кв. м, а також об'єкти на стадії незавершеного будівництва площею 4,2 тис. кв. м. В Air Moldova, за даними компанії, працюють 573 людини з середньою зарплатою 22,7 тис. леїв. Флот авіакомпанії — сім пасажирських літаків (три Embraer 190 і по два Airbus A320 і Airbus A319).

Реклама:

Основні кошти авіакомпанії на кінець травня склали 683 млн леїв, статутний капітал — 300 млн леїв. Минулий рік компанія завершила зі збитками 190 млн леїв (при обороті 2,73 млрд леїв), за перші п'ять місяців цього року збитки склали 150 млн леїв. Борги компанії перевищують 1,2 млрд леїв.

В Агентстві держвласності пояснили, що така низька ціна продажу Air Moldova - 48 млн леїв - продиктована великими боргами компанії.

"Мова йде не тільки про нерухомість і літаки. Там великі заборгованості", — сказали в агентстві, додавши, що покупець повинен буде розрахуватися з боргами.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!