Amazon отримав неочікувано високі прибутки завдяки рекламі та "хмарам"

П'ятниця, 27 липня 2018, 12:10
 

Гігант онлайн-рітейлу Amazon показав у другому кварталі поточного року прибутки, які вдвічі перевищили очікування біржі.

Про це повідомляє DW.

Як зазначається, значна частина успіху зумовлена прогресом у прибутковому бізнесі Amazon у галузі хмарних сервісів та реклами.

Ідеться про суму в 2,5 мільярда доларів, тоді як за аналогічний період торік компанія заробила лише 197 мільйонів доларів.

Реклама:

У звіті рітейлера також зазначається, що бізнес ефективно шукає можливості компенсувати дорогу швидку доставку за рахунок контролю витрат та розвитку високомаржинальних підрозділів, як-от хмарних сховищ даних та хмарних обчислень.

Доходи онлайн-гігант планує інвестувати в нові сфери, зокрема, доставлення свіжих овочів та фруктів по всіх США.

"Ми бачимо більшу, ніж очікувалося, ефективність у багатьох наших інвестиціях у речі на кшталт сховищ, дата-центрів та маркетингу", - заявив фінансовий директор Amazon Браян Олсавські.

На тлі бізнес-успіху з початку року вартість акцій Amazon стрімко зростає. Через це її власник Джеффрі Безос став багатшим щонайменше на 52 мільярди доларів.

Згідно з індексом Bloomberg Billionaires, зараз його капітал перевищує 150 мільярдів доларів, що робить його найбагатшою людиною на планеті.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: