ICU побудує сміттєпереробний завод в Житомирі

Четвер, 26 липня 2018, 16:50
 

Компанія "МС Соціальний проект", яка входить до складу інвестгрупи ICU, інвестує від 7 до 10 млн євро в будівництво найбільшого в Україні заводу з переробки твердих побутових відходів.

Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на прес-службу ICU.

Завод, який розрахований на 150 оcіб персоналу, буде побудований в Житомирі. Попередні строки будівництва - 1 рік. Точні терміни початку будівництва в компанії не називають, уточнюючи, що спочатку їй потрібно отримати дозвіл від місцевої влади.

Мер Житомира Сергій Сухомлин підтвердив принципове погодження проекту.

Реклама:

Підрядником будівництва виступить хорватська компанія Tehnix.

"Технологія, за якою буде працювати завод, абсолютно нешкідлива для екології і не передбачає викидів в навколишнє середовище, включаючи власну систему очищення стічних і каналізаційних вод. Проектна потужність заводу передбачає переробку близько 82 тис тонн ТПВ в рік, глибина переробки - 85-95% ", - говориться в повідомленні ICU.

Згідно з проектом, результатом переробки стане отримання вторинної сировини, альтернативного RDF-палива для цементних заводів і компосту з органічної фракції ТПВ. Всі отримані продукти будуть продані для повторного використання.

За словами керуючого партнера ICU Костянтина Стеценко, компанія розглядає можливість будівництва подібних заводів і в інших містах України.

Група ICU надає послуги з управління активами і приватним акціонерним капіталом. Група спеціалізується на ринках Центральної і Східної Європи.

Компанія заснована в 2006 році вихідцями з нідерландського банківського холдингу ING. Під її управлінням перебувають активи на суму понад 500 млн доларів.

Власником компанії є її топ-менеджмент. Керуючі партнери ICU - Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: