В Україні створили базу даних лічильників

Четвер, 26 липня 2018, 15:35

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України вводить моніторинг стану обладнання будинків лічильниками та процедуру обміну інформацією між органами влади за допомогою публічної бази даних про оснащеність будинків лічильниками тепла та води.

Про це йдеться на Урядовому порталі.

Документ розроблений на виконання закону "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання".

"Ми наводимо лад у системі обліку тепла і води у будинках. Якщо раніше не було чітких зобов’язань у органів місцевої влади подавати інформацію про кількість встановлених в регіонах будинкових вузлів комерційного обліку, то тепер ми встановлюємо такі зобов’язання, запроваджуємо моніторинг. Він буде публічним, кожен зможе перевірити інформацію, яка щомісяця оприлюднюватиметься на сайті Держенергоефективності", - прокоментував   міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Реклама:
 

За його словами, у разі виявлених порушень щодо строків встановлення лічильників, їх заміни або невідповідності технічним регламентам, Держенергоефективності зобов’язане передати цю інформацію до Держпродспоживслужби для подальшого притягнення порушників до адміністративної відповідальності.

"Тобто з’являється інструмент контролю виконання монополістами закону "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання". Ще одна важлива складова повноцінного обліку води та теплової енергії, завдяки якому споживачі платитимуть лише за спожиті ресурси, а не за нормами", - додав міністр.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: