Венесуела проведе деномінацію і прив'яже болівар до криптовалюти

Четвер, 26 липня 2018, 13:25
 

Уряд Венесуели вирішив провести велику деномінацію - національна грошова одиниця болівар втратить одразу п'ять нулів. Крім того, болівар надалі буде прив'язаний до нової венесуельської криптовалюти Petro.

Про це повідомив президент Венесуели Ніколас Мадуро, передає DW.com.

На даний момент 1 долар коштує 3,5 млн боліварів.

Президент Мадуро, оголошуючи про деномінацію, зазначив, що списання нулів з болівара, безумовно, не панацея від інфляції. Він також визнав, що модель економіки, орієнтована на нафтову промисловість, застаріла.

Реклама:

За словами Мадуро, економіку Венесуели потрібно поставити на більш широку основу, щоб надалі знову виробляти більше товарів самостійно.

Нагадаємо, Венесуела - найбагатша нафтою країна в світі - вже багато років переживає глибоку економічну кризу. Через корупцію і неефективне управління економікою у неї практично вичерпалися валютні резерви, необхідні для закупівлі за кордоном продовольства, медикаментів і предметів першої необхідності.

Згідно з останніми прогнозами Міжнародного валютного фонду, рівень інфляції у Венесуелі в поточному році становитиме 1 млн відсотків, економіка може обвалитися на 18 відсотків.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: