Акції Facebook впали на 20%, статки Цукерберга — на 17 мільярдів доларів

Четвер, 26 липня 2018, 12:17
 

Акції компанії Facebook впали на понад 20 відсотків після того, як стало відомо, що доходи мережі та зростання її користувачів не виправдали очікування інвесторів.

Про це повідомляє BBC.

Статки засновника Facebook Марка Цукерберга скоротилися на 16,8 млрд доларів.

Якщо падіння продовжиться, Цукерберг може втратити третє місце в рейтингу найбагатших людей планети за версією агентства, опустившись на шосте. На початку липня його статки оцінювалися в 81,6 млрд дол, проте тепер - менше ніж в 70 млрд дол.

Реклама:

У компанії поінформували, що на кінець червня вона мала 2,23 мільярда активних користувачів. Таке зростання на 11% з червня 2017 року стало найповільнішим за останні два роки.

Facebook застерегла інвесторів, що у 2019 році видатки компанії можуть перевищити прибутки.

В компанії Цукерберга також додали, що очікують уповільнення прибутків через нові опції у мережі для користувачів, якими можна буде обмежити рекламу та через зменшення зростання на прибуткових ринках у світі.

Окрім цього, Facebook планує збільшити витрати для поліпшення моніторингу змісту в мережі, пошуку рекламодавців та процедуру поводження з даними користувачів.

Зазначається, що з початку акції компанії впали "лише" на 12% за кілька годин після торгів у Нью-Йорку, однак падіння пришвидшилося після анонсу планів соцмережі щодо витрат.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: