В "Борисполі" почалося будівництво залізничних платформ

Середа, 25 липня 2018, 10:45
 

В аеропорту "Бориспіль" поруч з лівим крилом посадкової галереї терміналу D почали будувати посадочні платформи для поїздів з Києва.

Про це повідомляє Avianews.

 

Приблизно в 200 метрах від входу в термінал передбачається звести дві платформи для прийому рейкових автобусів, які з'єднають Київ з "Борисполем".

 

Крім цього, будівельники звели насип для укладання залізничного полотна від діючої залізничної гілки до місця перетину з автомагістраллю Київ-Бориспіль-Харків, а також ведуть роботи з облаштування грунту для укладання насипу з боку аеропорту.

Реклама:

Раніше в.о. голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов заявив, що об'єкт буде зданий до 1 грудня 2018 року, назвавши цей термін "важким".

"Укрзалізниця" прогнозує перевезення по маршруту Київ-міжнародний аеропорт "Бориспіль" на рівні 3,8 млн пасажирів вже в 2019 році.

В УЗ розраховують, що при ціні квитка в 80 грн проект окупиться протягом 10 років, але не виключають підвищення вартості проїзду в залежності від попиту на послугу, а також факторів, що негативно впливають на її собівартість.

Згідно з проектом будівництва, лінія буде прокладена від вокзалу "Київ-Пасажирський", через станцію "Видубичі" до терміналу D аеропорту "Бориспіль". Розрахунковий час у дорозі – 35 хвилин.

Рухомий склад, який буде використовуватися на лінії – 11 поїздів PESA 620м на 91 місце та 2 поїзди PESA 630м на 192 місця.

Рекомендуємо почитати: Чи потрібен Києву "Повітряний експрес"? Досвід десяти європейських столиць

Чемодан — вокзал — Бориспіль: чи потрібен Києву "Повітряний експрес"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: