"Нафтогаз" та "Укрзалізниця" мають найбільші фіскальні ризики — Мінфін

Понеділок, 23 липня 2018, 13:20
 

Міністерство фінансів оприлюднило перелік держпідприємств з найбільшими фіскальними ризиками, який очолює НАК "Нафтогаз України", "Укрзалізниця" та "Енергоринок", що знаходяться під управлінням Кабінету міністрів.

Оприлюднений на сайті Мінфіну список містить 25 держпідприємств.

Як підприємства з найбільшими фіскальними ризиками Мінфін також визначив "Антонов", і "Зоря-Машпроект" під управлінням "Укроборонпрому", а також НСК "Олімпійський" (Міністерство молоді та спорту).

У список також увійшло 12 підприємств, які знаходяться під управлінням Міністерства енергетики та вугільної промисловості: "Енергоатом", "Укренерго", "Укргідроенерго", "Регіональні електричні мережі" і вісім вугільних підприємств.

Реклама:

Крім того, до переліку включені "Державна продовольчо-зернова компанія" - під управлінням Міністерства аграрної політики і продовольства та "Укрпошта" (Мінінфраструктури).

Як повідомлялося, 11 січня цього року Кабінет міністрів затвердив методику оцінки фіскальних ризиків в державному секторі економіки на основі фінансової звітності держпідприємств.

Згідно з постановою, Мінфін формує перелік держпідприємств, з якими можуть бути пов'язані найбільші фіскальні ризики, і визначає розмір резервів, необхідних для покриття непередбачених витрат.

У 2016 році міністерство створило окремий департамент для моніторингу та підготовки стратегії для пом'якшення основних фіскальних ризиків в державному секторі.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!