"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США не проти зняти санкції з російського "Русала"

Субота, 21 липня 2018, 14:18

Мінфін США відкритий для виключення російського виробника алюмінію Rusal зі списку санкцій США.

Про це заявив міністр фінансів США Стівен Мнучін, пише Reuters.

"Компанія звернулася до нас з питань виключення зі списку. Я не буду точно називати конкретні пропозиції і де ми знаходимося по них, але, так, якщо ми зможемо знайти прийнятне рішення, це наша мета", - сказав Мнучін в інтерв'ю агентству Reuters в Сан-Паулу перед зустріччю міністрів фінансів G20, що проходить в ці вихідні в Аргентині.

Він додав, що США не ставили собі за мету вивести Rusal з бізнесу.

Реклама:

Агентство відзначає, що російський олігарх Олег Дерипаска, який володіє компанією, вийшов з ради директорів в травні і працює над зниженням свого контролю над компанією. Минулого місяця акціонери Rusal обрали нову раду директорів, в якій домінують незалежні директори та менеджери.

Як повідомлялося, 6 квітня у зв'язку з агресією РФ в Україні США запровадили санкції проти ряду російських бізнесменів, чиновників і компаній. Під обмежувальні заходи, зокрема, підпали, "Русал" і En + Group Олега Дерипаски.

Мінфін США 23 квітня допустив пом'якшення санкцій проти "Русала", якщо Дерипаска перестане контролювати компанію.

Тоді ж група компаній En +, що є контролюючим акціонером "Русала", повідомила, що Дерипаска погодився покинути раду її директорів і готовий скоротити свою частку в ній нижче 50 відсотків. Однак в Мінфіні США заявили, що це безпосередньо не є підставою для виведення компанії з-під санкцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: