Гаврилівські курчата відмовляться від могильників

Четвер, 19 липня 2018, 19:05

ТОВ "Комлекс Агромарс" збирається попросити кредит у ЄБРР на будівництво заводу по переробці біовідходів.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

"З керівництвом німецької компанії Kablitz ми обговорювали проектування і будівництво заводу з переробки біовідходів. Попередньо домовилися про будівництво заводу з переробки курячого посліду з іншими відходами для генерації теплової та електричної енергії", - розповів заступник технічного директора компанії Олександр Сурмач.

За підрахунками компанії, в день такий завод буде переробляти 330 тонн посліду, виробляючи 4,4 МВт теплової та 6,2 МВт електроенергії.

Реклама:

Об'єкт планують побудувати за два роки, термін окупності оцінюють в 3-4 роки.

Вироблену електроенергію компанія планує продавати державі за "зеленим тарифом".

Сьогодні німецька компанія готує комерційну пропозицію. У компанії відзначили, що в найближчих планах - підписати договір про співпрацю.

Нагадаємо, власників птахофабрики правоохоронці затримали за підозрою в організації пташиного могильника та забрудненні навколишнього середовища на Київщині.

У ГПУ розповідають, що викрили "численні факти порушення" правил екологічної безпеки та санітарних норм аграрним холдингом, який задля заощадження коштів, замість переробки та утилізації, організував утилізацію відходів шляхом їх захоронення на земельних ділянках та створення сміттєзвалищ-могильників.

Крім того, зазначається в повідомленні, підприємство викидає в повітря надмірний об'єм забруднюючих речовин.

Забруднення земельних ділянок "Агромарсом" оцінено слідством у 19 млн грн збитків, викиди забруднювальних речовин без відповідних дозволів — у 36 млн грн, а збиток за незаконний видобуток природних ресурсів — у 197 млн.

Рекомендуємо почитати: Курячий барон за гратами: за що ж взяли "екс-регіонала" Сігала

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: