WOG не зміг оскаржити штраф АМКУ на 16 мільйонів гривень

Четвер, 19 липня 2018, 12:55
 

Господарський суд Києва визнав законним рішення Антимонопольного комітету України оштрафувати компанію групи WOG на 16 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба Антимонопольного комітету.

"Компанія" Золотий екватор "(бренд WOG) повинна заплатити до державного бюджету 16,19 млн гривень за вчинення з 2013 по 2016 роки антиконкурентних дій", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо Антимонопольний комітет визнав групу компаній винними в порушенні антимонопольного законодавства при синхронному підвищенні цін на скраплений газ в серпні 2017 року. 

Реклама:

WOG не погодилась з обвинуваченнями і оскаржила рішення АМКУ у суді.

Пізніше прес-служба WOG прокоментувала рішення суду.

"Підприємство не згодне із винесеним рішенням та вважає, що судом при новому розгляді справи безпідставно не було взято до уваги надані ТОВ "Золотий Екватор" докази, які свідчать про правомірність дій підприємства при здійсненні роздрібної реалізації нафтопродуктів в 2013 році", - йдеться у повідомленні.

"ТОВ "Золотий Екватор" вважає вказане рішення незаконнми та буде його оскаржувати в апеляційному порядку", - заявили у прес-службі.

У компанії наголосили, що остаточне рішення в даній справі буде постановлено судом вищої інстанції.

"Ми програли першу інстанцію – Господарський суд Києва. Але рішення не вступило в силу, тому нас це не зобов’язує до сплати до штрафу", - повідомили у WOG.

"Більше того,  вважаємо звинувачення АМКУ у змові з іншими операторами ринку про підвищення ціни на пальне у 2013 році – безпідставним, на що маємо об’єктивні докази – як курс валют, котировки нафти та інші ринкові чинники, які були надані суду. Тому рішення Господарського суду викликає подив, а також питання про його законність", - підсумували у компанії.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!