"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд відмовився зняти арешт з активів аеропорту "Одеса"

Вівторок, 17 липня 2018, 11:05
 

Апеляційний суд Києва залишив без задоволення скаргу ТОВ "Міжнародний аеропорт Одеса" та ТОВ "Одеса аеропорт Девелопмент" щодо зняття арешту активів на суму понад 2 млрд гривень.

Відповідне рішення було ухвалене 16 липня, повідомляє прес-службаНаціонального антикорупційного бюро..

Зазначається, що арешт на активи аеропорту "Одеса" був накладений у ході досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовцями Одеської міськради та ТОВ "Одеса аеропорт Девелопмент" (ч.3 ст.28, ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, у 2011 році відбулось незаконне відчуження комунального майна міжнародного аеропорту "Одеса" на користь суб’єктів господарювання.

Реклама:

"Це сталося в результаті створення Одеською міською радою та ТОВ "Одеса аеропорт Девелопмент" (кінцевими власниками якого на той момент були місцеві одеські підприємці) ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса", до статутного фонду якого було передано майно КП "Міжнародний аеропорт "Одеса"", - йдеться у повідомленні.

У НАБУ додають, що у створеному ТОВ місцева громада отримала частку в розмірі 25% акцій, решта 75% акцій відійшли приватним власникам.

29 березня 2018 року Солом’янський районний суд міста Києва ухвалив рішення про передачу нерухомого майна (загальною площею понад 65 тис. кв. м) міжнародного аеропорту "Одеса" та 75% акцій компанії, яка ним володіє (ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса") в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами.

Зазначається, що впродовж наступних місяців ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса" та ТОВ "Одеса аеропорт Девелопмент" безуспішно намагалися домогтися зняття арешту зі згаданого майна.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: