Facebook можуть оштрафувати на 660 тисяч доларів за співпрацю з Cambridge Analytica

Середа, 11 липня 2018, 10:10
 

Компанію Facebook можуть оштрафувати на суму понад 660 тисяч доларів США через співпрацю з компанією Cambridge Analytica, після якої стався витік даних користувачів.

Про це пише Радіо Свобода.

Як повідомило 10 липня Британське управління Уповноваженого з питань інформації, з боку Facebook виявлено порушення Закону про захист даних 1998 року.

"Розслідування ICO дійшло висновку, що Facebook порушив закон, не захищаючи інформацію людей. Також було встановлено, що компанія не змогла продемонструвати, як інші люди збирали дані", – йдеться у повідомленні управляння.

Реклама:

Компанія Facebook може відреагувати на зауваження Уповноваженого з питань інформації, після цього буде ухвалене остаточне рішення щодо штрафу.

Як повідомлялось, Facebook потрапив у скандал через те, що британська консалтингова фірма Cambridge Analytica, що працювала на Дональда Трампа на виборах у США 2016 рпкоу, неправомірно отримала доступ до особистої інформації 87 мільйонів користувачів Facebook.

Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг визнав, що в його компанії не достатньо відповідально поставилися до безпеки, що призвело до  неналежного використання персональних даних громадян.

22 травня на слуханні у Європарламенті Цукерберг запевнив, що компанія вживає заходи для унеможливлення втручання зовнішніх гравців у національні вибори в Європі та у вибори до Європейського парламенту.

Восени 2017 року, через скандал із втручанням Росії у президентські вибори США у 2016 році, Facebook замислився про зміну підходу до політичної реклами до виборім губернаторів і в Конгрес США восени 2018 року.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!