Росія заважає суднам спокійно заходити в порти України – Мінінфраструктури

Вівторок, 10 липня 2018, 15:40
 

Росія збільшила кількість безпідставних перевірок суден, що прямують в порти України через Керченську протоку.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

За її даними, починаючи з 29 квітня, спецпідрозділи РФ необґрунтовано та безпідставно збільшили кількість оглядів суден, незалежно від їх прапорів.

"Огляди суден здійснюються від одного до двох разів, окремі судна оглядаються до трьох разів", - зазначаються в міністерстві.

Реклама:

Повідомляється, що всього з 29 квітня по 9 липня Росія затримала для огляду 93 судна, які прямували в порти України в Азовському морі.

"Усі дані щодо затримок суден Міністерство інфраструктури направляє до Міністерства закордонних справ України", - йдеться в заяві.

У Мінінфраструктури скаржаться, що російська влада не пояснює причини перевірок, тим самим "створюючи напругу в регіоні та заважаючи мирному судноплавству".

"У результаті таких оглядів судна простоюють від декількох годин до декількох днів. Судновласники несуть неоправдані значні витрати", - наголошують в міністерстві.

Там зазначили, що планують попросити МЗС звернутися дипломатичними каналами до Міністерства закордонних справ Росії з протестом стосовно дій спеціальних підрозділів РФ, а також з порушити питання щодо організації спільного використання Азовського моря та регламентації правил плавання.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: