"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Канада та Франція пропонують взяти під контроль створення штучного інтелекту

П'ятниця, 8 червня 2018, 13:05
 

Канада та Франція уклали угоду, що пропонує створити міжнародний орган, відповідальний за регулювання штучного інтелекту.

Про це після зустрічі прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо і президента Франції Еммануеля Макрона розповіли в офісі глави уряду Канади, повідомляє "Укрінформ".

"Прем'єр-міністр Трюдо та президент Макрон підписали Канадсько-французьку заяву про штучний інтелект, яка закликає до створення міжнародної дослідницької групи з питань штучного інтелекту,  до складу якої увійдуть експерти із урядових кіл, бізнес-середовища та громадянського суспільства", - пояснили у Трюдо.

Завданням цієї групи повинна стати розробка загальновизнаних правил для всієї сфери штучного інтелекту.

Реклама:

"Група повинна стати глобальним авторитетом у питаннях, що стосуються штучного інтелекту, - галузі, яка має все більший вплив на економічне зростання й ринок праці", - наголосили у офісі прем'єр-міністра Канади.

Нагадаємо, раніше Ілон Маск заявляв про те, що конкуренція у сфері розвитку штучного інтелекту може стати причиною початку Третьої світової війни, а також, що штучний інтелект небезпечніший за ядерну зброю.

Рекомендуємо почитати: Sapiens, але не Homo. На що ще здатний штучний інтелект

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: