Третина громад вже отримали сільгоспземлі від уряду

Четвер, 7 червня 2018, 13:44
 

Станом на 6 червня Держгеокадастр передав понад 360 тисяч га земель сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів 199 об’єднаним громадам.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

"Сьогодні, 6 червня, в рамках розпочатого Кабінетом міністрів у лютому поточного року процесу передачі земель, 199 об’єднаних територіальних громад отримали у комунальну власність землі сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів. Одночасно передача здійснювалася на всій території України. Загалом цього дня в комунальну власність об’єднаних територіальних громад передано понад 360 тис. га земель сільськогосподарського призначення", - йдеться у повідомленні.

"Ми повністю вкладаємось у план-графік передачі і навіть випереджаємо його. В грудні процес буде завершено, і в 2019 рік об’єднані територіальні громади ввійдуть, спираючись на потужний додатковий ресурс, який зможуть використати на благо громади", - заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк.

Реклама:

31 січня Уряд схвалив розпорядження № 60-р щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад, що дозволяє провести земельну децентралізацію не вдаючись до змін у законодавстві.

Держгеокадастр розпочав процес передачі земель з 1 лютого 2018 року.

Протягом першого тижня 99% ОТГ зробили перший крок до отримання земель у власність, підписавши меморандуми з Держгеокадастром.

В Україні створено 665 об’єднаних територіальних громад, яким може бути передано, за попередньою консервативною оцінкою, близько 759 тис. га земель сільськогосподарського призначення державної власності.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: