Торгова війна: ЄС накладе мита на американські товари з липня

Середа, 6 червня 2018, 14:20

Європейський Союз з липня обкладе митами американські товари – цей крок стане відповіддю на запровадженні Дональдом Трампом підвищені мита на імпортовані з Європи сталь та алюміній.

Відповідне рішення було ухвалене у середу на засіданні єврокомісарів в Брюсселі, повідомляється на сайті Європейської комісії.

"Слідуючи сьогоднішньому рішенню про застосування додаткових мит на обрані імпортні товари зі Сполучених Штатів, Комісія розраховує завершити відповідну процедуру в координації з державами-членами до кінця червня, з тим щоб нові мита почали застосовуватися в липні", - йдеться у повідомленні ЄК.

Загалом Єврокомісія планує встановити мита на американські товари загальною вартістю 2,8 млрд євро.

Реклама:

Комісія наголошує, що цей крок повністю відповідає правилам СОТ та відповідає списку продуктів, який раніше було передано Світовій організації торгівлі.

У березні адміністрація Трампа запровадила мита в розмірі 25% на сталь і 10% на алюміній стосовно Китаю, Росії та Японії. Для ЄС, Канади, Мексики, Бразилії, Австралії та Аргентини запровадження додаткових мит тимчасово відклали. Але тепер вони почали діяти з 1 червня.

У відповідь на дії США Європейський союз заявив, що введе додаткові мита і продовжить справу у Світовій організації торгівлі для захисту своїх інтересів.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!