Ілон Маск залишиться керівником Tesla

Середа, 6 червня 2018, 12:18
 

Акціонери проголосували проти пропозиції змістити Ілона Маска з посади голови ради директорів компанії Tesla.

Про повідомляє Голос Америки.

Маск заявив, що поставлена ​​раніше мета збирати до кінця червня 5 тисяч автомобілів Model 3 на тиждень "цілком імовірна".

За його словами, зараз складальні потужності компанії вже наблизилися до щотижневої цифри в 3,5 тисячі.

Реклама:

"Це були найболючіші, пекельні кілька місяців в моєму житті, але, я думаю, ми близькі до мети", - сказав Маск, виступаючи на щорічних зборах акціонерів Tesla в Маунтін-В'ю, Каліфорнія.

Ці слова прозвучали після того, як акціонери переобрали трьох директорів і проголосували проти пропозиції змістити Маска з посади керівника компанії.

"Ми в Tesla збираємо наші автомобілі з любов'ю. У багатьох інших компаніях вони створюються без душі, відділами маркетингу або фінансів. Ми не ідеальні, але ми вкладаємо в цю справу своє серце, і нам не все одно", - сказав Маск.

Глава компанії запевнив інвесторів, що очікує прибутку вже в третьому і четвертому кварталах поточного року. Він також пообіцяв, що "дуже скоро" буде оголошено про будівництво заводу Tesla в Шанхаї, про який зараз ведуться переговори з китайським урядом.

Нагадаємо, концерн Tesla за підсумками першого кварталу 2018 року одержав рекордний збиток в своїй історії - 710 млн доларів. І це при тому, що в той же період 2017 року збитки становили 330 млн доларів, а за весь минулий рік - 1,4 млрд доларів.

Наразі з конвеєра сходить 2270 авто Model 3 на тиждень, а для виходу на прибутковість Tesla необхідно щотижня виробляти 5 тис Model 3.

Пару тижнів тому Маск повідомив, що виробництво цих машин було призупинено на двох заводах на п'ять днів для оновлення обладнання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: