Кабмін хоче вберегти Одеський припортовий від покупців з Росії

Вівторок, 5 червня 2018, 16:45
 

Приватизація Одеського припортового заводу є одним з головних завдань влади на 2018 рік.

Про це заявив міністр Олександр Саєнко, передає Укрінформ.

 "Нещодавно уряд опублікував остаточний список об'єктів великої приватизації на 2018 рік і одним з головних завдань стане приватизація Одеського припортового заводу", - заявив Саєнко.

Він нагадав, що підприємство намагались приватизувати неодноразово, але стан його погіршувався. Тільки в 2016 році Фонд державного майна двічі виставляв ОПЗ на продаж: спочатку в липні за стартовою ціною 13,175 млрд гривень, а потім в грудні за зниженою ціною 5,16 млрд гривень Обидві спроби були безрезультатними.

Реклама:

Тепер, додав Саєнко, Фонд державного майна повинен забезпечити прозорий відбір радника і максимально якісно підготувати об’єкт, щоб він став привабливим для міжнародних інвесторів, щоб на завод прийшли нові технології, нові інвестиції і підприємство отримали нове життя.

"Важливо також, що процес приватизації буде запущений вже по новому закону, який мінімізує ризики купівлі українських підприємств компаніями чи особами країни-окупанта – Російської Федерації", - наголосив він.

Раніше повідомлялося, що Одеський припортовий завод буде приватизовано за новим законом, що передбачає залучення радника Мінекономрозвитку для підготовки продажу пакета акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: