"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Volkswagen буде збирати пікапи Amarok в Узбекистані

Неділя, 3 червня 2018, 16:12

Узбекистан планує почати співробітництво з Volkswagen з виробництва автомобілів цієї марки з організації складання моделі Volkswagen Amarok.

Про це повідомив голова правління "Узавтопрому" Уміджан Салімов журналістам в Ташкенті, передає "Інтерфакс-Україна".

Він заявив, що угоду про організацію спільного виробництва було підписано "Узавтопромом" і Volkswagen AG в рамках офіційного візиту прем'єр-міністра Узбекистану Абдулли Аріпова в Німеччину в листопаді минулого року. Тоді було заявлено, що проект планується реалізувати в 2018-2019 роках.

"Ми практично вже узгодили всю технологічну та виробничу підтримку, врегулювали всі ці моменти. Зараз йде опрацювання питання щодо вартості майбутньої продукції, так як Volkswagen сам по собі недешевий продукт, і ці авто знаходяться в ціновій категорії вище середнього", - зазначив Салімов.

Реклама:

"З Volkswagen ми почали співпрацю приблизно 6 місяців тому. З їхнього боку була зацікавленість, щоб організувати в Узбекистані альтернативне виробництво", - додав глава "Узавтопрома".

Крім того, за даними Салімова, найближчим часом планується підписання договору з новим партнером з КНР з виробництва легкої, середньої та важкої вантажної техніки. Інші деталі цього проекту він не озвучив.

Він зазначив, що співпраця з німецьким і китайським автовиробниками укладається в загальну концепцію щодо збільшення числа автомобільних марок, що збираються в Узбекистані.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: