Ринки, що розвиваються, не "стали на паузу", а масово падають — Bloomberg

Середа, 27 червня 2018, 16:20
 

Зниження ринків, що розвиваються, перетворилось на повномасштабне падіння.

Про це пише Bloomberg.

Після того як ринок акцій Китаю, другої за величиною в світі, збільшив втрати з піку часів "бичачого" тренда до 20 відсотків, в "ведмежою" фазі виявилися шість фондових майданчиків із сумарною капіталізацією 8 трильйонів доларів.

Широкий індекс ринків, що розвиваються знаходиться в декількох кроках від цього порога.

Реклама:

Ринки двох східноєвропейських країн також наблизилися до "ведмежою" фазі, а акції ще 10 держав пройшли половину цього шляху, переживши корекцію на 10 відсотків від своїх піків.

Наступ "ведмежою" фази є одним з ключових сигналів розвороту тренда, оскільки інвестори орієнтуються на нього, щоб перевірити, чи завершився попередній "бичачий" етап або розпродаж є всього лише корекцією ралі.

У другому випадку 20-відсотковий поріг падіння виступає в якості точки відскоку.

4 з 10 ринків, які переживають корекцію, знаходяться в Азії, вказуючи на те, що навіть сильніші економіки стають жертвою негативних настроїв інвесторів.

Акції Угорщини і Польщі, що впали більш ніж на 15 відсотків з піків, найближче підійшли до "ведмежому" рубежу серед які перетнули його країн, що розвиваються.

Однак дев'ять ринків все ще знаходяться в "бичачої" фазі, допомагаючи обмежити втрати індексу EM. Їх не пов'язує спільна тема, проте вони залишають шанс на те, що нинішній розпродаж все ще може виявитися паузою в зростанні, а не повномасштабним обвалом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: