Норвегія повністю перейде на електричну авіацію

Середа, 27 червня 2018, 11:50
 

Влада Норвегії прийняла програму переходу до 2040 року на електричну пасажирську авіацію.

Про це повідомляє high-tech.fm з посиланням на блог авіабудівної компанії Pipistrel, що розробляє електролітак lpha Electro на замовлення норвезького оператора аеропортів Avinor.

Планується, що на електричні двигуни перейдуть місцеві пасажирські перевізники. В рамках програми Avinor почала розробку і тестування електричного літака Alpha Electro, першим пасажиром якого став міністр транспорту Норвегії Кетіл Солвік-Олсен.

Електролітак Alpha Electro оснащений електромотором потужністю 50 кіловат і батареєю ємністю в 21 кіловат на годину. Планується, що літак зможе здійснювати перельоти протяжністю до однієї години. Інші технічні характеристики електропристрою поки не розкриваються.

Реклама:

Влада Норвегії планує знизити в країні викиди вуглекислого газу на 40% до 2030 року.

Незважаючи на те, що країна є найбільшим експортером нафти в Західній Європі, уряд активно розвиває програми розвитку альтернативних джерел енергії.

Наприклад, Норвегія є одним з найбільших в світі ринків збуту електрокарів Tesla, а з 2025 року в країні може бути повністю заборонено продаж автомобілів, що рухаються на викопному паливі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: