Ціни на нафту стрімко зростають: WTI піднялася вище 70 доларів

Вівторок, 26 червня 2018, 19:20

Нафта еталонних марок підсилила зростання в ході торгів у вівторок на тлі вимог США до союзних держав припинити закупівлі іранської нафти до 4 листопада.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Ціна північноамериканської нафти WTI вперше з 25 травня перевищила 70 доларів за барель. Крім того, зберігаються побоювання з приводу постачань нафти з Лівії та Канади.

При цьому повідомлення про плани Саудівської Аравії збільшити видобуток нафти в липні до рекорду поки не мали істотного стримуючого впливу на ринок.

Реклама:

Ціна серпневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 18:57 збільшилася на 1,52 долара (2,03%) - до 76,25 долара за барель.

Вартість ф'ючерсу на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася до цього часу на 1,99 долара (2,92%) - до 70,07 долара за барель.

США вимагають від держав-союзників скоротити імпорт нафти з Ірану до нуля до 4 листопада 2018 року в відповідно до положень американських санкцій, відновлених в травні, заявив у вівторок представник Держдепартаменту США в ході прес-брифінгу.

За його словами, Вашингтон хоче уникнути видачі дозволів на обхід санкцій або продовження діючих угод. Якщо ж компанії не згорнуть закупівлі або поставки нафти з Ірану до початку листопада, їм загрожують суворі санкції США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!