"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Норвегія хоче перейти на електричну авіацію до 2040 року

Вівторок, 26 червня 2018, 20:45

Словенська авіабудівна компанія Pipistrel провела випробування електролітака Alpha Electro за замовленням норвезького оператора аеропортів Avinor.

Про це пише "Дзеркало тижня".

Влада Норвегії планує повністю перевести всі місцеві пасажирські авіаперевезення на використання електричних літальних апаратів до 2040 року.

Випробувальний політ електричного літака Alpha Electro відбувся в аеропорту Осло. Пасажиром літального апарату був міністр транспорту Норвегії Кетіл Солвік-Олсен. Як очікується, літаки, подібні Alpha Electric, будуть використовуватися на місцевих норвезьких маршрутах.

Реклама:

Словенський літак оснащений електромотором з тягнучим повітряним гвинтом потужністю 50 кіловат і акумуляторною батареєю ємністю 21 кіловат-годину (не рахуючи аварійного запасу енергії). Літак може знаходитись в повітрі до однієї години і витримує вагу до 550 кг.

Інші подробиці нової програми з переведення місцевих авіаліній Норвегії на електрику поки не розкриваються.

В даний час влада Норвегії розглядає можливість введення з 2025 року повної заборони на продаж автомобілів, двигуни яких працюють на викопному паливі. У разі, якщо заборона набуде чинності, в країні можна буде продавати тільки автомобілі з нульовим викидом вуглекислого газу.

Діючий наразі проект передбачає скорочення викидів вуглекислого газу на 40% до 2030 року за рахунок збільшення продажів електромобілів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: