Airbus може залишити Британію

П'ятниця, 22 червня 2018, 11:20
 

Одна з найбільших у світі авіабудівних компаній Airbus попередила, що може залишити Велику Британію, якщо країна вийде з єдиного ринку та митного союзу Європейського Союзу без перехідної угоди.

Про це повідомляє ВВС.

Компанія у четвер опублікувала свою "оцінку ризиків", в якій зазначає, що вихід Британії з ЄС без будь-якої угоди "призведе до серйозних порушень та переривання виробництва у Великій Британії".

"Цей сценарій змусить Airbus переглянути свої інвестиції у Велику Британію та її довготривалу стратегію в країні", - йдеться у документі.

Реклама:

На 25 різних виробничих об’єктах Airbus у Британії працюють близько 14 тисяч співробітників. У Британії компанія збирає крила для своїх пасажирських літаків.

Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей виключає перебування в митному союзі після 29 березня 2019 року. Однак вона сподівається досягти перехідної угоди з ЄС, яка буде діяти до 2021 року і під час якої застосовуватимуться всі правила єдиного ринку.

Компанія заявила, що поточний плановий перехідний період, який повинен завершитися в грудні 2020 року, буде занадто коротким для того, щоб внести зміни у ланцюг поставок. Як результат, компанія "утримається від розширення" своєї бази постачальників у Британії. В даний час в Об'єднаному Королівстві більше 4000 постачальників.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: