"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Німеччина заробила на фінансовій допомозі Греції майже 3 мільярди євро

Четвер, 21 червня 2018, 12:35
 

Німеччина з 2010 року заробила на покупці грецьких облігацій в рамках програми Європейського центрального банку 2,9 мільярда євро.

Про це повідомляє DW.

Відповідно до укладених угод, прибуток країн, отриманий ними в рамках програми ЄЦБ з викупу грецьких облігацій, повинен бути перерахований Греції.

Умовою для нарахування є проведення Афінами запланованих реформ і впровадження пакета заходів економії.

Реклама:

Експерт "зелених" з бюджетних питань Свен-Крістіан Кіндлер закликав знизити борговий тягар Греції. Неприпустимо санувати бюджет ФРН мільярдними нарахуваннями за відсотками від грецьких паперів, вважає він.

За словами Кіндлера, Греція приймала жорсткі заходи економії і виконувала свої зобов'язання. Тепер Єврогрупа повинна "виконати свої обіцянки", заявив він.

З 2010 року Греція отримує від структур Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду (МВФ) фінансову допомогу. Виплати по третьому пакету допомоги в розмірі 86 млрд євро будуть завершені в серпні.

Афіни витратять близько 3,3 млрд євро на обслуговування кредитів. Частина інших коштів піде на створення резервного запасу для періоду після закінчення виплат по третьому пакету.

Після закінчення виплат в рамках третього пакета фінансової допомоги кредитори вирішили надати Греції додаткові гроші, щоб знову відкрити країні "повний доступ" до фінансових ринків.

21 червня міністри фінансів країн Європи обговорять подальше зниження боргового тягаря Греції.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: