"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У ЄС хочуть ввести жорсткі перевірки на автобусних і залізничних станціях

Четвер, 21 червня 2018, 10:47

Європейські уряди планують запровадити жорсткіші перевірки на залізничних та автобусних станціях, щоб зупинити вільне пересування прохачів притулку відкритими кордонами континенту.

Про це повідомляє агентство Associated Press з посиланням на німецькі ЗМІ.

За даними медіа, ця пропозиція є частиною проекту угоди, поширеного напередодні зустрічі лідерів 10 європейських країн в Брюсселі в неділю.

Видання Süddeutsche Zeitung повідомило, що проект угоди також передбачає штрафи для прохачів притулку, які не залишилися у тих країнах Європейського Союзу, де вони зареєструвалися.

Реклама:

Газета Handelsblatt повідомила, що проект також передбачає значне розширення сил агентства прикордонного контролю ЄС Frontex та створення спільного для всього блоку агентства з надання притулку.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель прагне отримати загальноєвропейську угоду про боротьбу з нелегальними мігрантами, щоб уникнути кризи, яка спостерігалася 2015 року.

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер у середу підтвердив проведення у Брюсселі неформальної зустрічі з лідерами низки країн ЄС щодо міграційної політики.

Раніше повідомлялося, що лідери ЄС на саміті наступного тижня дадуть згоду на вивчення питання створення так званих "регіональних платформ розвантаження" за межами ЄС, де будуть розглядатися заявки про притулок мігрантів ще до того, як ті потраплять на територію Євросоюзу.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!