Гройсман назвав співпрацю з МВФ вимушеним заходом

Середа, 20 червня 2018, 20:38

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав співпрацю України з Міжнародним валютним фондом вимушеною мірою, яка необхідна для оздоровлення економіки і стабілізації в країні.

Про це він сказав на засіданні Комітету Верховної Ради з питань економічної політики, передає УНІАН.

"Це вимушене співробітництво", - сказав він. За словами Гройсмана, без співробітництва з МВФ Україна не зможе забезпечувати стабільність національної економіки.

"Для забезпечення стабільності нам потрібен доступ до зовнішніх ресурсів - для перекредитування, для зменшення відсотків на обслуговування тих боргів, які були взяті у попередні періоди. А що нам сьогодні робити?", - сказав він.

Реклама:

За словами прем'єра, співпраця з МВФ необхідно також для того, щоб був час на виконання завдання забезпечити зростання економіки на рівні 5-7% на рік, що дозволить Україні спокійно обслуговувати борги і розвиватися. "Це той рівень чутливості, який ми маємо досягти", - додав глава уряду.

Раніше Гройсман заявляв, що головною економічною проблемою України є тиск зовнішнього боргу в розмірі понад 65 мільярдів доларів, з яких 46 мільярдів доларів було залучено у 2007-2014 роках. У березні Україна виплатила 1,4 мільярда доларів зовнішнього боргу.

Верховна Рада прийняла закон про створення антикорупційного суду, що було одним з основних вимог кредитора. Крім цього, ще одна умова МВФ - приведення цін на газ до імпортного паритету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!