Україна впорається з виплатами за держборгом без МВФ – Смолій

Середа, 20 червня 2018, 19:36

Обсяг міжнародних резервів України є достатнім, щоб пройти через період пікових платежів за державним боргом до кінця 2020 року без зовнішнього фінансування.

Про це заявив Очільник Національного банку Яків Смолій під час зустрічі із керівниками сорока найбільших банків, передає прес-служба регулятора.

Він наголосив на важливості проведення структурних реформ, зокрема, передбачених програмою співпраці України з МВФ.

Смолій зазначив, що подальший поступ у здійсненні цих реформ важливий не лише для збереження макрофінансової стабільності, а й для забезпечення довгострокового економічного зростання в Україні.

Реклама:

"Подальша співпраця з МВФ є запорукою довіри інвесторів та впливає на вартість боргового капіталу для України", – пояснив Смолій.

"Обсяг міжнародних резервів є достатнім, щоб пройти через період пікових платежів за держборгом до кінця 2020 року і без зовнішнього фінансування, але подальші перспективи економічного зростання країни безпосередньо залежатимуть від поступу в проведенні структурних реформ", - додав він.

Нагадаємо, раніше в інфляційному звіті НБУ зазначалося, що Нацбанк планує підписати нову програму фінансування від Міжнародного валютного фонду у 2020 році.

До 2020 року НБУ очікує надходження від МВФ кредитних траншів загальною сумою у 2 мільярди доларів.

МВФ у свою чергу вимагає від України перегляду ціни на газ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: