"Дизельгейт": Volkswagen оштрафували ще на мільярд євро

Четвер, 14 червня 2018, 09:23

Прокуратура міста Брауншвейг в Нижній Саксонії оштрафувала автоконцерн Volkswagen AG на 1 млрд євро у зв'язку з "дизельним скандалом".

Про це йдеться в прес-релізі VW, передає "Інтерфакс".

Компанія погодилася зі штрафом, визнала свою відповідальність і не стане подавати апеляцію. Volkswagen сподівається, що виплата штрафу, накладеного владою Німеччини, "буде мати позитивний ефект на розгляди, які тривають в інших європейських країнах".

Сума включає в себе максимально можливий штраф в розмірі 5 млн євро і ще 995 млн євро у вигляді повернення незаконно отриманого прибутку.

Реклама:

Як з'ясувалося в ході розслідування, компанія порушила правила моніторингу при тестуванні близько 10,7 млн ​​автомобілів, оснащених дизельними двигунами.

Ці автомобілі були продані зі встановленими на них незаконними програмами, що занижують показники викидів шкідливих речовин під час тестування.

Акції VW в середу подорожчали на 0,2%. З початку року капіталізація компанії знизилася на 4%, до 80 млрд євро.

"Дизельний" скандал навколо Volkswagen розгорівся в 2015 році і вже коштував німецькому автоконцерну багатомільярдних штрафів. Тільки в США судові витрати і штрафи компанії вже перевищили 25 млрд доларів.

Раніше в рамках дизельного скандалу прокуратура Мюнхена почала розслідування відносно керівника автомобільного концерну Audi Руперта Штадлера.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: