Німецькі лікарі закликали Меркель ввести "податок на цукор"

Понеділок, 7 травня 2018, 13:12

Понад дві тисячі німецьких лікарів написали відкритого листа канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, міністрам і лідерам партій із закликом ввести податки і акцизи на продукти з високим вмістом цукру, зокрема солодкі напої.

Про це передає Handelsblatt.

За аналогією з обмеженнями на вживання тютюну медики пропонують комплексні законодавчі заходи, зокрема введення заборони на адресованого дітям рекламу. Іншими заходами поширення ожиріння та діабету в Німеччині не зупинити, вважають автори документу.

Поки уряд Німеччини на відкритий лист медиків офіційно не відреагував. Частина парламентарів, зокрема представники соціал-демократів, висловили підтримку посиленню боротьбі із надмірним споживанням цукру.

Реклама:

Раніше один із ініціаторів звернення, організація Foodwatch, представила в Берліні дослідження під назвою Coca-Cola Report, в якому стверджується, що найбільший в світі виробник безалкогольних напоїв "несе вирішальну частину відповідальності за епідемію таких хвороб, пов'язаних з харчуванням, як ожиріння і діабет II типу".

З 6 квітня у Великій Британії та Ірландії почав діяти податок на солодкі газовані напої, що містять більше 5 г цукру на 100 мл.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!