"Укртелеком" вирішив підвищити тарифи на зв'язок

Середа, 30 травня 2018, 17:50
 

Компанія "Укртелеком" з 1 червня 2018 року підвищує вартість тарифних планів на 8,2-11,2%.

Про це повідомили "Інтерфакс-Україна" в прес-службі компанії.

"Укртелеком підвищує вартість тарифних планів на послуги фіксованого телефонного зв'язку, в які входять пакетні послуги - хвилини на спілкування всередині країни, з абонентами мобільних операторів. Це не стосується абонплати, яка регулюється державою", - йдеться в повідомленні.

При цьому місцеві розмови в цих тарифних планах не тарифікуються, тобто абонент може без обмежень спілкуватися в межах одного міста/району.

Реклама:

Також наголошується, що в Укртелекому є лінійка тарифних планів, що включають тільки абонплату або відповідають граничним тарифам на загальнодоступні телекомунікаційні послуги, встановленим НКРЗІ. Вартість цих тарифних планів не змінюється, підкреслили в компанії.

Причиною збільшення тарифів на зв'язок називають підвищення тарифів на матеріальні ресурси (паливо, електроенергія).

Як повідомлялося, 19 жовтня 2017 року Господарський суд Києва за позовом Фонду державного майна розірвав укладений в березні 2011 року за підсумками приватизаційного конкурсу договір купівлі-продажу акцій найбільшого оператора фіксованого зв'язку "Укртелеком" з компанією "ЕСУ", яка належить бізнесмену Рінату Ахметову, тим самим повернувши пакет акцій "Укртелекому" у державну власність.

У Фонді держмайна повідомили, що компанія "ЕСУ" не виконала свої зобов'язання щодо інвестування 450 мільйонів доларів протягом 5 років у розвиток підприємства, через що фондом був ініційований позов про розірвання договору купівлі-продажу акцій "Укртелекому".

За рішенням суду з рахунків "ЕСУ" має бути стягнена пеня в розмірі 2,171 мільярда гривень, нарахована за неналежне виконання договору купівлі-продажу пакета акцій "Укртелекому".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: