"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Bayer змушений продати активи на мільярди доларів, щоб закрити угоду з поглинання

Середа, 30 травня 2018, 16:21
 

Завершився процес схвалення однієї з найбільших угод в історії агробізнесу - об'єднання німецької Bayer і американської Monsanto.

Про це повідомляє "Коммерсант".

Відповідно до рішення Мін'юсту США, щоб Bayer і Monsanto могли оформити злиття на 66 млрд доларів, вони повинні продати третій стороні активи на 9 млрд доларів.

Це найбільший обсяг активів, виділення яких для укладання угоди будь-коли вимагали американські регулятори.

Реклама:

Як наголошується в заяві Мін'юсту США, подібне виділення активів "повністю врегулює всі горизонтальні і вертикальні проблеми з конкуренцією", і "американські фермери і споживачі будуть як і раніше користуватися перевагами конкуренції в даній індустрії".

Покупцем активів - підрозділів з виробництва насіння і гербіцидів, а також ряду об'єктів інтелектуальної власності - стане найбільший в світі хімічний концерн BASF.

Домовленість про продаж цих активів компанією BASF була досягнута восени 2017 року.

Угоду про покупку американського виробника Monsanto було укладено німецьким концерном Bayer в 2016 році.

Нова компанія стане найбільшим в світі постачальником сільськогосподарських хімікатів і насіння та найбільшою компанією в ФРН.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України дозволив горизонтальне та вертикальне злиття німецької компанії "Bayer Aktiengesellschaf" та американської "Monsanto Company"на ринках хімічних засобів захисту рослин та насіння сільськогосподарських культур та овочів у серпні 2017 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: