Компанія, що спричинила скандал навколо Facebook, закривається

Четвер, 3 травня 2018, 10:45

Компанія Cambridge Analytica, яка працювала на передвиборчу кампанію Дональда Трампа і стала відома через несанкціоноване отримання особистих даних користувачів Facebook, закривається.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

У березні компанія відсторонила від роботи свого виконавчого директора, Олександра Нікса, і заявила, що запускає незалежне розслідування, щоб визначити, чи були порушення у роботі над політичними кампаніями.

Також закривається і фірма SCL Group, щодо якої Cambridge Analytica є дочірньою компанією. Це підтвердив засновник SCL Group Найджел Оукс.

Реклама:

За його словами, причиною закриття є те, що внаслідок скандалу довкола витоку даних Cambridge Analytica втратила багатьох клієнтів і була вимушена заплатити великі штрафи.

Як відомо, керівник Facebook вже виступав перед законодавцями у зв’язку зі скандалом з Cambridge Analytica. Він свідчив перед Конгресом США протягом десяти годин два дні.

Скандал розгорівся після того, як стало відомо, що британська консалтингова компанія Cambridge Analytica незаконно отримала доступ до даних мільйонів користувачів Facebook. Пізніше ці дані були використані командою Трампа на виборах.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!